Cheesecake se zeleným ječmenem
Připravte si chutný cheescake s práškem z mladého zeleného ječmenu a obohaťte chutné mlsání o zdroj vitality.
Prášek vyrobený z mladých výhonků zeleného BIO ječmene je určený pro přípravu zeleného nápoje či obohacení pokrmů. Obsahuje vitaminy, minerální látky, vlákninu, chlorofyl a zejména kyselinu listovou, která přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, k normální činnosti imunitního systému a k normální psychické činnosti.
Pro přípravu chutného cheesecaku potřebujete:
9 g (3 čajové lžičky) NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO
500 g tučného tvarohu
200 g Ricotty
50 g bílé čokolády
80 g třtinového cukru
2 žloutky
50 g želatinový ztužovač
2 ks limeta
150 g máslových sušenek
60 g másla
Postup:
Nejdříve připravíme korpus. Válečkem nebo v mixéru rozdrťte sušenky na jemno, přidejte rozpuštěné máslo a vytvořte tužší hmotu. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem. Rovnoměrně rozprostřete hmotu po celé ploše dna. Dejte chladit do lednice na 20 min. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme šťávu ze 2 limet, kůru z 1 limety, tvaroh, Ricottu, rozpuštěnou zchladlou čokoládu a nakonec Zelený ječmen a želatinový ztužovač. Krém rozprostřeme do dortové formy a uhladíme. Necháme v lednici minimálně 2 hodiny. Před podáváním můžeme Zeleným ječmenem posypat celý povrch.