Potřebujete na 2 porce:

30 g (2 polévkové lžíce) Neobotanics® GOJI BIO
15 g (1 polévková lžíce) sušených rozinek
hrst ořechů (vlašské, mandle, dýňová semínka)
1 hrnek rýže Arborio
2 hrnky mléka
1 vanilkový lusk
2 lžíce másla
1/2 menší dýně Hokkaido
1 lžička skořice
1 lžíce hnědého cukru

Postup:

Nejdříve zpracujeme dýni. Vydlabeme dužinu a semínka. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ty vložíme s jednou lžící másla do pekáčku a posypeme trochou hnědého cukru. Vše pečeme do změknutí cca 10-15 min při 180°C. Ve středním kastrůlku rozehřejeme lžíci másla a opražíme rýži. Přidáme mléko, vnitřek vanilkové lusku, skořici, zbytek cukru a vaříme do měkka cca 15 min. Rýže začne v průběhu houstnout, snažíme se o krémovou konzistenci, pokud je potřeba, přilijeme trochu mléka. Na poslední 2 minuty přidáme pečenou dýni, Neobotanics® GOJI BIO, rozinky a ořechy. Sladkou dýňovou rýži můžeme ještě ozvláštnit způsobem podávání – přímo ve vydlabané dýni.