Potřebujete:

3 g (1 čajová lžička) NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO
30 g (2 polévkové lžíce NEOBOTANICS® KONOPNÉ SEMÍNKO
1 ks červená řepa
1 vejce
1 polévková lžíce čerstvých bylinek (petržel, tymián, rozmarýn)
1 větší stroužek česneku
1 červená cibule
1 lžička octa balsamico
sůl a pepř
1 vanička zakysané smetany
burger housky
zelenina do burgeru (rukola, paprika, rajče, okurka)

Postup:

Burger nejjednodušeji připravíme v mixéru. Případně můžeme použít jemné struhadlo. Nastrouhanou řepu smícháme s vajíčkem, konopným semínkem, přidáme česnek, 1/2 červené cibule, 1/2 lžíce bylinek, ocet balsamico, pepř a sůl dle chuti. Vše spojíme v tuhou hmotu a tvarujeme burgery. Necháme v ledničce odpočinout cca 15 min. Mezitím připravíme salsu. Zakysanou smetanu smícháme se zeleným ječmenem, zbytkem bylinek, ochutíme pepřem a solí. Burgery můžeme grilovat nebo smažit na pánvi. Hotový burger servírujeme uprostřed opečené housky, klademe salsu, zeleninu, burger, zeleninu, zbytek cibule a salsu.