Potřebujete na 2 porce:

30 g (2 polévkové lžíce) NEOBOTANICS® KONOPNÉ SEMÍNKO BIO
1 ks dýně Hokaido
200 g směs listových salátů (polníček, římský, rukola)
hrst hroznového vína
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
250 g sýr Fetta
15 g dýňových semínek
šťáva z 1/2 citronu
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
hrubozrrná sůl
celý pepř

Postup:

Dýni rozpulte, vydlabejte dužinu, odstraňte ji a dýni nakrájejte na silnější plátky, nemusíte ji loupat. Předehřejte troubu na 180°C, na plech vložte kousky dýně, nejlépe na pečicí papír. Rozdrťte asi 1 čajovou lžičku pepře se solí a 2 lžícemi olivového oleje. Dýni směsí potřete a společně se snítkami koření dejte péci cca na 30 min, až bude dýně měkká a okraje zlaté. Připravte si zálivku – 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa, 1/2 štávy z citronu. Směs salátů smíchejte se zálivkou a servírujte na talíř, přidejte nakrájený feta sýr, kuličky hroznového vína, pečenou dýni a nakonec vše posypejte NEOBOTANICS® Konopným semínkem bio a dýňovým semínkem.