EXPERT NA VYUŽITÍ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH LÁTEK PRO LIDSKÉ ZDRAVÍ A KVALITNĚJŠÍ ŽIVOT

Neobotanics® SUPERFOOD je řada přírodních doplňků stravy na bázi mikrořas, rostlin a dalších látek patřících do kategorie tzv. superpotravin (superfood). Jedná se o přírodní látky s vysokým nutričním obsahem příznivě ovlivňující naše zdraví. Přípravky Neobotanics® SUPERFOOD jsou bohaté na vitaminy, minerální látky, antioxidanty, enzymy a další látky, zaměřené na detoxikaci a výživu organismu, podporu imunity, zvýšení energie a vitality, zlepšení fyzické a psychické kondice a dalších přirozených procesů v lidském těle.

Vysoká kvalita a účinnost produktů Neobotanics® SUPERFOOD je dána jasným původem a čistotou suroviny, vhodnou metodou zpracování a přísným testováním. Všechny suroviny jsou pěstovány v přísně kontrolovaných podmínkách, bez pesticidů a herbicidů. Produkty neobsahují přidaná barviva, aromata, konzervanty ani jiné chemické látky.

Produkty Neobotanics® SUPERFOOD jsou určeny pro osoby, které dbají na svou životosprávu a vyznávají zdravý životní styl, ale i pro ty, kteří si jsou vědomi toho, že jejich životní styl není v důsledku stresu, nepravidelného stravování, nedostatku pohybu nebo znečištěnému ovzduší apod. ideální  a snaží se tyto důsledky alespoň částečně napravit a udělat něco pro své zdraví.Všechny produkty jsou dodávány ve formě, která nabízí jednoduché a variabilní možnosti užívání.

NEOBOTANICS® SUPERFOOD VÁM DODAJÍ DOSTATEK ŽIVIN A ENERGIE PRO ŽIVOT V PLNÉ SÍLE

3 DŮVODY PROČ SI VYBRAT PRODUKTY Neobotanics® SUPERFOOD:

Produkty Neobotanics® byly vyvinuty na základě vědeckého výzkumu s českým zázemím.

Vysoká kvalita produktů zajištěná přísným a opakovaným testováním čistoty surovin s vysokým obsahem účinných látek a absence mykotoxinů, pesticidů a těžkých kovů.

Jasný původ surovin, vysoké nároky na pěstování a unikátní metoda zpracování.

t

ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

Doplňky stravy Neobotanics® SUPERFOOD Chlorella BIO, Spirulina BIO a Zelený ječmen BIO vynikají svou funkčností, kvalitou a původem. Pokud máte k užívání těchto produktů jakékoli otázky, neváhejte se na nás obrátit. Ty nejčastěji položené jsme zodpověděli zde.

Odkud pochází vaše produkty Zelený ječmen a Chlorella?

Pro výrobu zeleného prášku z Neobotanics® ZELENÉHO JEČMENE BIO používáme pouze výhonky nejvyšší kvality, které jsou pěstovány ekologickým způsobem na certifikovaných ekologických farmách na Novém Zélandu, v panensky čisté přírodě jezer a ledovců, bez použití pesticidů a umělých hnojiv, v půdě bohaté na živiny.

Neobotanics® PURE CHLORELLA BIO je vysoce kvalitní, lehce stravitelná řasa kultivována bez pesticidů a herbicidů v čistém prostředí ostrova v Jihočínském moři.

Neobotanics® ČESKÁ CHLORELLA je výjimečná svým původem a inovativním způsobem zpracování. Je pěstována v čisté, průmyslem nezasažené rybníkářské oblasti v jižních Čechách, ve speciálních fotobioreaktorech, pod záštitou Mikrobiologického ústavu Akademie věd České republiky.

Jak poznám, které ze superpotravin jsou pro mé tělo nejlepší?

Superpotraviny můžete zařadit do svého života a jídelníčku různými přístupy. Produktová řada NEOBOTANICS® SUPERFOOD nabízí dva základní způsoby dělení. Zelené potraviny (chlorella, spirulina, zelený ječmen a mladá pšenice) jsou doplňky stravy a jejich užívání vyžaduje pravidelnost a dodržování doporučených denních dávek. Druhá skupina jsou sušené plody a semínka, které lze užívat k běžné konzumaci, přidávat do jídla a dále s nimi pracovat v kuchyni. Pro detoxikaci organismu je vhodná řasa chlorella. Pokud chcete svému tělu dodat vitaminy, minerály a další účinné látky přirozenou cestou, můžete vyzkoušet řasu spirulinu, zelený ječmen, mladou pšenici nebo některé ze sušených plodů a semínek.

Pokud chcete o superpotravinách vědět více stáhněte si na úvodní stránce zdarma náš e-book 10 způsobů, jak zařadit superpotraviny do svého jídelníčku.

Jsou produkty Neobotanics® vhodné pro vegany a vegetariány?

Ano, jsou vhodné pro vegany a vegetariány. Všechny produkty mají certifikát VEGAN. Doporučujeme zejména produkt Neobotanics® SPIRULINA BIO, která obsahuje v jedné dávce až 280 % doporučené denní dávky vitaminu B12. Kromě toho dodává tělu další vitaminy, minerální látky, aminokyseliny a antioxidační pigmenty, zejména fykocyanin a chlorofyl. Vitamin B12 je důležitý k zachování normální činnosti nervové soustavy, k normální psychické činnosti a přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. Získává se převážně z živočišných produktů – masa, mléčných výrobků, živočišných tuků aj. Pokud tyto potraviny nekonzumujete, je potřeba ho dodat tělu jiným způsobem.
Stravu vegetariánů a veganů vhodně doplňují také konopná semínka, protože přestavují důležitý zdroj rostlinného proteinu. Loupané Neobotanics® KONOPNÉ SEMÍNKO BIO lze přidávat do studených i teplých pokrmů – cereálií, salátů, jogurtů, smoothie atd. nebo vzhledem k jemně oříškové chuti konzumovat i samostatně.

Mají se zelené potraviny v prášku tj. zelený ječmen/mladá pšenice/chlorella nabírat výhradně nekovovou lžičkou, příp. používat nekovové nádoby?

Kovové předměty mohou teoreticky způsobit oxidaci a následný rozklad chlorofylu a dalších aktivních látek obsažených v prášku ze zelených potravin. Kontakt s kovem (např. při nabrání prášku lžičkou nebo rozmíchání prášku lžičkou v tekutině) je ale tak zanedbatelný, že nemůže dojít k téměř žádné zásadní oxidaci. Daleko důležitější je zelené potraviny (prášek i tablety) chránit před přístupem světla a vzduchu, proto velmi doporučujeme je uchovávat v původních obalech a pečlivě je po každém použití uzavírat (pevné uzavření zipu na sáčku).

Mohou užívat zelený ječmen/mladou pšenici těhotné ženy vhledem k obsahu vitaminu A?

Obsah vitaminu A v denní dávce (3 g) NEOBOTANICS® ZELENÉHO JEČMENE BIO je cca 0,3 µg a v NEOBOTANICS® MLADÉ PŠENICI BIO je cca 120 µg. Doporučený denní příjem pro dospělou populaci je dle nařízení Evropské Komise 800 µg. Doporučená denní dávka pro těhotné ženy se uvádí různá, např. Evropská Komise a Světová zdravotnická organizace uvádí až 3 mg, v ČR se běžně uvádí 1200 µg denně. V zelenině i v obou zmíněných přípravcích je navíc vitamin A ve formě beta-karotenu, který se na vitamin A přeměňuje v těle dle potřeb organizmu. Oba zmíněné přípravky lze tedy bezpečně užívat i v těhotenství.

Jaký je rozdíl mezi zeleným ječmenem sušenými výhonky a lisovanou šťávou?

Výrobní postup produktu NEOBOTANICS® ZELENÝ JEČMEN BIO je takový, že jsou mladé výhonky zeleného ječmene sklízeny ve specifickém stadiu růstu, následně jsou kompletně usušeny při mírných teplotách, při nichž dochází k zachování maximálního množství všech aktivních látek, a poté rozemlety na jemný prášek – výsledný produkt. Prášek v této formě přirozeně obsahuje typicky 39 % vlákniny. Dietní vláknina je pro výživu nezbytná a ve výživě je jí běžně spíše nedostatek. Doporučený příjem vlákniny je cca 25 – 35 g/den. Při příjmu 3 g prášku zeleného ječmene denně (doporučená denní dávka) získá člověk současně cca 1,2 g vlákniny, tj. pouze zhruba 4 % doporučeného denního příjmu vlákniny.

Vláknina obsažená v prášku ze zeleného ječmene je svou povahou nerozpustná vláknina, která se sice dá rozmíchat ve vodě, protože se jedná o velmi malé části, ale ve své podstatě neabsorbuje vodu a nebobtná, v trávicím traktu nefermentuje. Nerozpustná vláknina zvětšuje objem obsahu ve střevech a zkracuje dobu, po kterou tam zůstává potrava. Zejména příznivě se uplatní v tlustém střevě, kde se díky zvětšení objemu stolice naředí odpadní látky, které vznikly při trávení. Ty pak snadněji opouštějí trávicí trakt, který je tak po kratší dobu vystaven styku s potenciálně nebezpečnými látkami.

V případě sušené šťávy ze zeleného ječmene je výrobní postup odlišný. Sklizené výhonky se bezprostředně vylisují na šťávu, kterou je potřeba následně usušit ve sprejové sušárně. K tomu je zapotřebí velmi často vysokých teplot (cca 120 °C), které ale mohou způsobit rozklad a zkázu některých biologicky účinných látek. Část účinných látek může zůstat vázána na vlákninu a není ve šťávě obsažena. Díky sušení šťávy při vyšších teplotách navíc hrozí rozklad teplotně citlivých vitamínů a enzymů. Na druhou stranu odstraněním vlákniny může dojít ke zkoncentrování části účinných látek cca o 1/3 oproti prášku. Toto tvrzení ale není podloženo žádnou relevantní analýzou či rozborem a porovnání složení obou těchto forem prášku

Pokud máte nějaké otázky, na které jsme ještě neodpověděli, můžete nám je napsat zde:

5 + 3 =