POTŘEBUJETE NA 2 PORCE:

ZÁVITKY:

200 g rýžové nudle
200 g tofu
1 balení rýžového papíru
čerstvá zelenina dle výběru (salát, mrkev, zelí, okurka, paprika)
čerstvý koriandr

OMÁČKA:

200 g NEOBOTANICS® KONOPNÉ SEMÍNKO BIO
100 g pražených nesolených arašídů
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 čajová lžička limetové šťávy
1 stroužek česneku
1 polévková lžíce kokosového mléka

POSTUP:

Všechnu zeleninu a tofu nakrájíme asi na 6 cm dlouhé jemné podélné kousky. Tofu můžeme před krájením mírně opražit na pánvi, aby bylo křupavé. Skleněné rýžové nudle připravíme podle návodu. Vytváříme závitky. Rýžový papír vždy namočíme do teplé vody, když změkne, na podložce na něj vrstvíme suroviny a zabalíme, můžeme posypat NEOBOTANICS® KONOPNÉ SEMÍNKO BIO nebo arašídy.
Připravíme omáčku. Jemné konzistence docílíme výkonným mixérem. V nádobě meleme NEOBOTANICS® KONOPNÉ SEMÍNKO BIO a arašídy, dokud nevznikne hmota podobná máslu. Může to trvat i 5 min, doporučujeme mixovat s pauzami, aby nedocházelo k zahřívání ořechů. Když je pasta konzistentní, přidáme sojovou omáčku, limetovou šťávu, stroužek česneku a kokosové mléko. Pokud je omáčka málo tekutá přidáme více kokosového mléka. Pokud máte rádi ostřejší chutě, můžete přidat chilli.