Potřebujete (na 4 porce):

 

12 g (4 čajové lžičky) Neobotanics® Zelený ječmen BIO
500 g mraženého ovoce (my použili banán, výborné jsou broskve, jahody, maliny apod.)
200 g zakysané smetany
med nebo agávový sirup na oslazení
1-2 lžíce mléka

Postup:

 

Připravit domácí zmrzlinu, která by se rovnala té z nejlepších zmrzlinářství, není jednoduché. Směs se musí při procesu mražení míchat, aby byla její struktura hladká a neobsahovala kousky ledu.V ideálním případě můžete použít zmrzlinovač, ten však není součástí běžné kuchyně. Jedním ze způsobů, jak zmrzlinu připravit, je zmrazit směs z ovoce a smetanového základu. Je ale potřeba ji pravidelně vyndávat z mrazničky a několikrát opětovně promixovat, tento proces je však zdlouhavý a výsledek nejistý. Nejjednodušší a nejrychlejší způsob je použít mražené ovoce a rozmixovat ho ve výkonném mixéru, který je vhodný i na led. Zmrzlina je k okamžité konzumaci, obsahuje jen přírodní složky a je vynikající. Díky přidanému Neobotanics® Zelenému ječmeni BIO dostanete letní dobrotu, s obsahem enzymů, vitaminů a minerálů.

Ovoce, zelený ječmen a zakysanou smetanu rozmixujte v mixéru, pokud je směs moc tuhá přidejte trochu mléka, pokud moc řídká lze ji zahustit pouze dalším ovocem. Zmrzlinu můžete dodatečně osladit medem nebo agávovým sirupem. Ihned podáváme. Dobrou chuť.